Tentative Program INTERNATIONAL SYMPOSIUM Yogyakarta, 1 October 2018

	Sunday, 30 September 2018 ARRIVAL	
Time	Agenda	Allocation
AM - PM	Arrival of Participants at Adi Sutjipto International Airport, Yogyakarta, Indonesia	
	Transfer from Airport to The Alana Yogyakarta Hotel and Convention Center	
	Registration	
	Welcoming Dinner	
	End of Pre-Event	

	Monday, 1 October 2018 INTERNATIONAL SYMPOSIUM	
Time	Agenda	Allocation
09.00 - 10.00	Opening Ceremony of the International Symposium	
	 Report by Secretary General of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia 	5-8 minutes
	Remarks by the Governor of the Special Region of Yogyakarta	5-8 minutes
	3. Remarks and opening by the Chief Justice of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia	5-8 minutes
	4. Launching Official Website AACC	5-8 minutes
10.00 - 10.30	Coffee Break	30 minutes
	Keynote Speech	
10.30 – 10.45	Mr. Didier Linotte Chief Justice Supreme Court of Monacco	15 minutes
	"Comparative Perspective"	
	Int. Symposium: Session I	
	PIC: Helmi Kasim & Luthfi Widagdo	
	Introduction by Moderator (Prof. Hikmahanto)	5 minutes
10.45 – 11.20	Speaker 1 Mr. Tan Sri Richard Malanjum Chief Justice of the Federal Court of Malaysia / President of	10 minutes
	AACC	
	Speaker 2	
	Mr. Jimly Asshidiqie Former Chief Justice of the Constitutional Court of the	10 minutes
	Republic of Indonesia	

		T
	Speaker 3 Mr. Gianni Buquicchio President of Venice Commission	10 minutes
11.20 – 12.00	Question and Answer Session	40 minutes
12.00 - 13.30	Lunch Break	90 minutes
13.30 – 15.45	Int. Symposium: Session II PIC: Oly Viana Agustine & Bisariyadi	
13.30 – 15.45	Introduction by Moderator (Prof. Susi Dwi Harjanti)	5 minutes
	Speaker 1 Mr. Jinsung Lee President of the Constitutional Court of Korea	10 minutes
	Speaker 2 Mr. Mogoeng Mogoeng President of CCJA	10 minutes
	Speaker 2 Prof. Dr. Engin Yildirim Vice President of the Constitutional Court of Republic Turkey	10 minutes
	Speaker 3 Mr. Saldi Isra Justice of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia	10 minutes
15.45 – 16.00	Coffee Break	15 minutes
16.00 - 16.40	Questions and Answers Session	40 minutes
16.40 – 17.00	Review and Closing of the International Symposium by Moderator	20 minutes
	Gala Dinner	
19.00 - 21.00	Gala Dinner at the Keraton Ratu Boko hosted by Chief Justice of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia, H.E. Mr. Anwar Usman	
	 Entertainment (Traditional Dance Performance) Remarks from the representative of delegations Closing remarks by Chief Justice of the Constitutional Court of the Republic of Indonesia Souvenir give away to representative of delegations 	
	5. Entertainment (Live Performance)	
	End of International Symposium	

	Tuesday, 2 October 2018 COURTESY EVENT	
10.00 – 12.00	Lunch with the International Symposium participants (Monaco/CCJA, Malaysia, Turkey, Korea and Venice Commission) hosted by the Chief Justice of the Constitutional Court of Indonesia	
PM	Transfer to the Adi Sudjipto International Airport, Yogyakarta for departure	
End of Post-Event		